Mersin
03 May, 2024, Friday
  • DOLAR
    32.41
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2396.0
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59878.15$

Mobilya ve Ev Aksesuarları Fuarı Mersin’de kapılarını açtı


Mersin Yenişehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde, 4 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen Mobilya ve Ev Aksesuarları Fuarı, 19-28 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Haber / Hamdi Talaş

Açılış törenine Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra, Mersin Mobilya Sanayicileri İş İnsanları Derneği (MERMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Sadık Özkan, Mersin Perakendeci İş İnsanları Derneği (MEPIAD) Başkanı Özcan Demir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Alpay Seyhan, Akdeniz Ağaç ve Orman Ürünleri Üreticileri Derneği (AKOD) üyeleri katıldı. MERMOB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Sadık Özkan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, derneğini olmayan şeyleri ellerinden geldiğince oldurabilmek adına kurduklarını belirterek, 16 kurucuyla çıktıkları yola şu an itibariyle 80 kişiyle devam ettiklerini ifade etti. Ayrıca mobilya sektörünün önemine vurgu yapan Özkan, fuara verilen destekler için başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olmak üzere, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e, Mersinlilere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alpay Seyhan da Mersinli girişimcilerin katkılarıyla, kentin mobilya sektörünü destekleyen bir coğrafyasının ve hammadde kaynağının var olduğuna vurgu yaptı. Ürünleri yerel pazarlarla ve dünyayla buluşturacak güçlü bir lojistik ağının bulunduğuna dikkat çeken Seyhan, fuarın düzenlenmesine emek veren kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Son olarak Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit ise, fuar ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
MERMOB Başkanım burada önemli mesajlar verdi. Gerçekten de baktığımızda bir araya gelmek, organize olmak, mevcut koşullarımızı en iyi şekilde değerlendirme konusunda üzerimize düşeni yaptığımızı söyleyemem. Sektöre destek ve katkı sağlayabilmek adına yerel yönetimlere de bir görev düşüyor. Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ben, yani bizlerin bu konuda pozitif bir davranış şekli oluşturacağımızı biliyorum. Bizler yeni bir döneme girdik, 31 Mart itibariyle Türkiye’de yeni bir başlangıç gerçekleşti. Mecliste çoğunluk tablosu değişti, irade ortaya konulursa birlikte üretiriz, birlikte altyapıyı oluştururuz ve kentimize bu bahsettiğimiz mobilya üretim merkezini, mobilya sanayi sitesini ve mobilya alışveriş merkezini kazandırabiliriz.”
Açılış konuşmalarının ardından kurdeleyi kesen Başkan Özyiğit ve protokol üyeleri sonrasında Mobilya ve Ev Aksesuarları Fuarı’nın stantlarını gezdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!