Mersin
17 May, 2024, Friday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

Vekil ve Belediye Başkanlarından 1 Mayıs’la ilgili Mersin Haber Merkezi’ne özel açıklamalar

Mersin Milletvekilleri ile Mersin Büyükşehir ile merkez ilçe Belediye Başkanları Mersin Haber Merkezi’ne 1 Mayıs dolaysıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundular.  

Haber/Umut Çor

Mersin’de kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı çok sayıda siyasi ve sivil toplum üyesini bir araya getirdi. Mitingde Mersin Milletvekilleri ile Belediye Başkanları 1 Mayıs’la ilgili Mersin Haber Merkezi’ne özel açıklamalarda bulunarak, 1 Mayıs’ın işçi bayramı olduğu kadar aynı zamanda bir mücadele günü olduğuna işaret ettiler.

Mersin Haber Merkezi’ne konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, herkesin 1 Mayıs işçi bayramını kutladığını belirterek, “ Emek sınıfının bayramı kutlu olsun. Umut ediyorum daha demokrasi içerisinde ve özgürlük yaşayan bir ülkede emek sınıfı haklarını alırlar. Bugün haklarını hukuklarını isyanlarını taleplerini şikayetlerini dile getireceği bir gün. Bugün Taksim’de meydana gelen hadiseler bizleri üzmüştür. Bu güzel güne gölge düşüren oradaki gelişmeler demokratik toplumlara yakışmayan görüntülerdir. Umut ediyorum bizim partimizin iktidarında emek sınıfı daha demokratik ve özgür bir ortamda daha nice 1 Mayıslar kutlayacaktır” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise hiçbir zaman işçinin ve emekçinin hakkı bu kadar yok sayılmadığını ifade ederek, “İnsanların artık asgari ücretle ev kirası ödeyemez hale geldiği bir süreci yaşıyoruz. Bu 1 Mayıs’ta işçinin ve emekçinin sesinin duyulması gerekiyor. Geçmişte aldığı güçle umutla yürüyen bir işçi sınıfının varlığına özen gösteriyoruz. Dikkat çekiyoruz. Ve yaşasın 1 Mayıs diyoruz.” diye konuştu.

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serken Tuncer de,  CHP’li belediye başkanları olarak ilk önce emekçi ve altının teriyle emek veren kardeşlerinin yanında olduğunu kaydederek,” Hedefimiz de budur. Her zaman gerçekten özgürce yaşayan ne ezen nede ezilen olduğu emekçilerin alın terinin değerinin fazlasıyla verildiği bir belediye anlayışını yönetiyoruz. Bu vesileyle emekçi kardeşlerimizin gününü kutluyorum. “ şeklinde konuştu.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da her zaman emekçinin yanında olduğunu kaydederek, şöyle devam etti; “ Belediye başkanı olarak belki ilk 1 Mayıs’ım ancak son 35 yıldır yapılan tüm 1 Mayıs’a katılan birisiyim. Bu çerçevede işçi sınıfının emekçinin yaşamlarını emeğiyle idame ettiren herkesin 1 Mayıs emek ve direniş bayramını kutluyorum.”

Akdeniz Belediye Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız ise, belediyede patron işçi ve işçi işveren ilişkisinin olmadığını ve herkesin mesai çalışma arkadaşı olduğuna vurgu yaparak, “Bundan sonraki süreçte emekçi arkadaşlarımızın haklarının korunması ve yaşam standartlarının kolaylaştırılması olmak üzere çeşitli çalışmalarımızla işçinin emekçinin yanında olacağız. Bu vesileyle başta Akdeniz ve Mersin’de yaşayan olmak üzere herkesin 1 Mayıs işçi bayramını kutluyoruz.“ diye belirtti.

 

Akdeniz Belediye Eşbaşkanı Nuriye Arslan da “ Umut ediyorum önümüzdeki yıllarda emeğin değer gördüğü, emeğin sömürülmediği ve hiçe sayılmadığı bir dönem olsun diyoruz. Özellikle kadınlar ve gençler şahsında tüm dünya emekçi kadınların dünya emekçi insanların günü kutlu olsun diyoruz” diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ise, “ Bizler CHP olarak her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduk. Sorunlarına çare olmaya çalıştık. Bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Kısa bir süre önce yerel seçim geçirdik. Bu seçimde aslında halkın iktidarı yerelde kurmuş durumdayız. İlk genel seçimlerde de halkın iktidarını kuracağız. Vatandaşlarımızın ezilen mağdur edilen herkesin sorunlarına çare olacağımızı düşünüyorum. Bu vesileyle 1 Mayıs emek ve dayanışma gününü kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs diyorum. Yaşasın emek ve dayanışma günü diyorum. “ ifadelerini kullandı.

 

DEM Parti Mersin Milletvekilli Perihan Koca ise, “ Bu bayramı gerçek bir bayrama dönüştürmek adına ülkenin dört bir yanında işçilerin sefalet ücretlerine kötülük düzenine karşı isyanını biz bugün bağrımızda taşıyoruz. Ve hep beraber yeni bir yaşamda insan onuruna yaraşan bir yaşamda yaşamak isteyen tüm halkımızla büyük bir coşkuyla hukukla yürüyoruz ve bu yürüyüşümüzün bu coşkunun böylesi bir anlamı var. Tekrardan işçi sınıfı bayramımız kutlu olsun" diye kaydetti.


DEM Parti Mersin Milletvekilli Ali Bozan da “ 1 Mayıs sadece bir gün değil bizim mücadelemiz 365 gündür. Her gün mücadele günümüzdür. Bizim işçilerin emekçilerin hakkını aramak bir gün değildir her gündür. Geçtiğimiz 1 Mayıs’ta da bizim mücadelemiz böyle oldu. Bundan sonrada mücadele bu şekilde sürecektir"

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!