Mersin
16 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

TFF’nin yabancı ‘VAR’ Hakemi uygulamasına eleştiri yağmuru

TFF’nin yabancı ‘VAR’ Hakemi uygulamasına eleştiri yağmuru
TFF’nin aldığı kararla birlikte Trendyol Süper Lig’in 32. Haftasında başlayan yabancı ‘VAR’ hakemi uygulaması, eleştirilerin odağı oldu. Türk hakemler, teknik adamlar ve spor yorumcuları karara isyan etti.

Haber / Hamdi Talaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 32. Haftası itibari ile başlayan ve sezon sonuna kadar geçerli olacak bir uygulamayı hayata soktu. TFF’den alınan karara göre; haftanın kritik maçlarında Video Yardımcı Hakem (VAR) yabancı olacak. Bunun için de Avrupa’nın 5 büyük liginin federasyonları ile görüşmeler gerçekleşti. Yabancı ‘VAR’ hakemi ilk maçına MKE Ankaragücü – Gaziantep FK maçında çıkarken dün akşam oynanan Fatih Karagümrük – Fenerbahçe karşılaşmasında da yerini aldı. Bu akşam oynanacak olan Alanyaspor – Galatasaray müsabakasında da VAR’da yine yabancı hakem yer alacak.

BEŞİKTAŞ BAŞKANI HASAN ARAT: HERKES ŞEFFAF OLMAK ZORUNDA

Türk futbolunun son zamanlarda yaşadığı büyük olaylara parmak basan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, “Türk futbolunun şu andaki en büyük sıkıntısı hakemler video yardımcı hakemler. Büyük baskı altında kalıyorlar ve çok büyük hata yapabiliyorlar. Herkes şeffaf olmak zorunda. Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere gibi liglerden yabancı hakemlerin gelmesinin doğru olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
TFF’nin kritik maçlara atayacağı yabancı ‘VAR’ hakemi uygulamasına ilişkin konuşan ARAT, “Yabancı VAR’ın devreye girmesini olumlu karşılıyorum. Beşiktaş maçına yabancı VAR atamamışlar ama bir sonraki maçta biz de bekliyoruz dedi.

“MAÇLARIN ÖNEM VE KRİTİĞİNE KİM KARAR VERİYOR?”

TFF’nin yabancı VAR hakemi uygulamasını eleştiren Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, “Lig oynanırken veya sonuna yaklaşmışken böyle bir değişiklik bence doğru değil. Hakemlerin gelişimi için bu uygulamanın sezon başında olması gerekir” dedi.
Sezonun son bölümünde alınan bu kararın yanlış olduğunu vurgulayan Gisdol, uygulamanın kritik ve önem başlıklarının da eleştirdi. Gisdol, “TFF, sezon sonuna kadar kritik ve önemli maçlara VAR atayacağını belirtiyor. Pekii, hangi maçın önemli ve kritik olduğuna kim karar veriyor? Bizim için her maç çok kritik ve önemli. TFF’den farklı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Hakem kulislerinde dolaşan bir iddiaya göre de hakemlerin kendi aralarında “Biz de yabancı başkanlar istiyoruz” diye konuştuğu öne sürüldü. TFF Başkanlığı için 18 Temmuz’da seçim kararı alınırken, birçok kulüp ve sporseverler yaşanılan kötü olaylardan sorumlu olarak TFF ve Mehmet Büyükekşi’yi suçluyor.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!