Mersin
04 May, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

SAYIN BAŞKANLAR SINIFTA KALDINIZ

SAYIN BAŞKANLAR SINIFTA KALDINIZ

Mustafa Kemal Atatürk’ün en önem verdiği şehirlerden biriydi Mersin. Bu nedenle başka hiç bir kente değil, bizim kentimize: “ Aman ha sahip çıkınız!” diye vasiyet etmişti. En çok ziyaret ettiği şehirlerden biriydi Mersin. Tam 9 kez Mersin’e gelmişti. Soli antik kentinde bir taşa oturup kendi elleriyle soyduğu portakalımızdan yemişti. 100 yıllık Cumhuriyetimizin mimarı, Mersin’i çok sevmişti.

Onun ardından yıllar geçti. Mersin O'nun izinden gidenlerin çoğunlukla yaşadığı aydın bir kente dönüştü. Yöneticilerini de hep Atatürk’ün izinden giden adaylar arasından seçti.

Fakat ne yazık ki Mersin’deki hiç bir belediye başkanı 100. yılında Cumhuriyet sınavını geçemedi. Bugün 29 Ekim 2023. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Dile kolay 100 koca yıl. Mersin’de bir önceki güne göre değişiklik var mı sizce? Herhangi bir pazar gününden farkı ne bugünün? Nerede Atatürk ve Cumhuriyet aşkı Nerede benim bayraklarım, nerede Atatürk'üm?

Mersin’in kırmızı beyaza boyanması, ay yıldızın yere göğe taşınması, Mustafa Kemal’in her yerden bizleri seyrediyor olması gerekiyordu.

Sivil toplum kuruluşlarının kendi imkanlarıyla yapabildiği cılız bir yürüyüşü mü hak ediyor 100 yıllık Cumhuriyet? Neyse ki o sivil toplum kuruluşları var da kente birazcık renk geliyor. Cumhuriyetimize çoğu orta yaşın üzerindeki sivil toplum kuruluşu üyeleri sahip çıkıyor.  Cumhuriyetin 100. Yılını bir kaç konserle geçiştiren sayın belediye başkanlarına bir Mersinli gazeteci-yazar olarak verdiğim notlar aşağıdadır.

BAŞKANLARIN 100.YILINDA CUMHURİYET KARNESİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: 0

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit: 0

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan: 0

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak: 0

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz: 0

 

CHP’li, Ak Partili, MHP’li ayırmadan yazıyorum. Sayın başkanlar, yapacağınız çok bir şey yoktu aslında. Kenti bayraklarla, Atatürk posterleriyle donatmak, bir kaç otobüsünüzle 100. Yıl marşlarını sokaklarda çaldırmak çok da zor değildi. Akşam olduğunda yüzlerce balıkçı teknesinin meşalelerle ateş böcekleri gibi denizi aydınlatması ne güzel olurdu. Yamaç paraşütçüleri cumhuriyet atlayışı yapsalardı mesela. Yaptığınız en ufak hizmeti boy boy reklam panolarında paylaşmayı çok iyi biliyorsunuz. Seçim zamanı sokakları süslemeyi ve canlandırmayı da. Çok değildi ki istediğimiz sizden.  Seçim kazanmak için harcadığınız emeğin ve paranın yarısını verseniz yeterdi. Ama yapmadınız! Ve maalesef sayın başkanlar, sınıfta kaldınız!...

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 6
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Serdar Kuş
    29-10-2023 16:04

    ???

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!