Mersin
04 May, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

Galatasaray’da bütçe arttı oyun düştü

Galatasaray’da bütçe arttı oyun düştü

Galatasaray, bu sezon topladığı puanlarla tarihinin en başarılı sezonunu geçirmesine rağmen soru işaretleri kafaları karıştırıyor. Geçen sezon Süper Lig’de rekor bir galibiyet serisiyle şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, bu sezon da şampiyonluğun en büyük adaylarından biri. Öyle ki ligin geride kalan 10 haftası itibariyle 28 puana ulaşan Galatasaray’ın bu puanı, geçtiğimiz sezonlar baz alındığında açık ara liderliğe ulaşacağı puan. Ancak bu sezon bir gerçek daha var ki o da İsmail Kartal’lı Fenerbahçe. Sarı Lacivertliler, bu sezon oynadığı tüm resmi maçları kazanarak inanılmaz bir başarıya imza atmış durumda. Ezeli rekabetin iki temsilcisi de harika bir sezon başlangıcı yaptılar. İki takımda savunmada çok güçlü ve ligde sadece 5’er gol yediler. Ancak işler hücum kısmına geldiğinde, Galatasaray çok geride kalıyor. Fenerbahçe, ligde 29 gol atarken Galatasaray 19 gol atabildi.

Fenerbahçe’nin bu sezon oynadığı muazzam futbolu bırakıp Galatasaray’a yönelmek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü; Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon geride kalan kadrosunu adeta yeniden düzenleyerek, tıpkı Galatasaray’ın geçen sezon yaptığı kadro devrimini yaparak başarıya koşuyor.

Galatasaray ise zaten geçen sezon şampiyon olmuş kadrosunu korurken üstelik de büyük transferlere imza atarken, oyun olarak sınıfta kalıyor. İşte bu noktada en dikkat çekici olan nokta ise yeni gelen oyunculardan katkı durumu.

Geçen sezon ve bu sezon arasındaki maaş yükünü önemli bir ölçüde arttıran Galatasaray’da grafik tersine işledi. Bu sezon kadrosuna Zaha, Tete, Ndombele, Ziyech, Sanchez, Angelino ve Kerem Demirbay gibi isimleri kadrosuna katan Galatasaray, bu oyuncularından ise sadece Sanchez’den verim alabildi.

Sezonun 3’te 1’lik kısmı geride kalırken Galatasaray’ın yaklaşık 25 milyon Euro’luk artı maaş yüküne neden olan oyuncularından sadece biri kadroya tam anlamıyla girebildi. Sanchez oynadığı futbolla göz doldururken, şampiyon kadrodan Nelson’u yedek kulübesine mahkum etti. Galatasaray, Sanchez dışındaki hiçbir transferinden ise beklediği katkının yarısını dahi alamadı. Öyle ki şimdiden devre arası transfer planlamasına başlayan kulüp, oyuncuların da sözleşme maddelerini yeniden gözden geçiriyor.

Angelino’nun 20 maça çıkması halinde devreye girecek olan zorunlu satın alma opsiyonu maddesi sebebiyle, bu oyuncuyu kadroya almayarak devre arasında vedalaşmanın hesabı yapılıyor.

Bir diğer kiralık olarak kadroya dahil olan Ndombele için de benzer bir formül düşünülüyor. 2 ay önce transfer edilen ve fazla kilolarıyla eleştirilen Ndombele, Galatasaray’da geçirdiği 2 ay boyunca sadece 2 kilo verebildi. Son olarak Bayern Münih karşılaşmasında sonradan oyuna girmesine rağmen koşacak mecali olmayan oyuncuyla yolların ayrılması bekleniyor.

Bu sezon özellikle hücum yönünü büyük bir oranda güçlendireceğine inanarak transferlerini gerçekleştiren Galatasaray’da, verilen gol katkıları yine eskilerden geldi.

Doğru bir transfer politikası gerçekleştiremeyen Galatasaray’da, tek sevindirici nokta ise bonservis maaliyetine girmemeleri oldu. Galatasaray’ın ilk transfer döneminde nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!