Mersin
29 March, 2024, Friday
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2326.3
  • BIST
    9117.07
  • BTC
    70104.96$

Galatasaray, şampiyonluk maçına çıkıyor

Galatasaray, şampiyonluk maçına çıkıyor
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 102. kez karşılaşacağı MKE Ankaragücü maçından galip ayrılması durumunda şampiyonluğu garantileyecek.

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Galatasaray, yarın saat 20.00'de Eryaman Stadyumu'nda MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar 25 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle aldığı 79 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Sarı-lacivertliler ise 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 16 mağlubiyet sonucunda topladığı 39 puan ve averajla 12. sırada yer alıyor.

Galatasaray, Ankaragücü'nü mağlup etmesi durumunda diğer maçlara bakılmaksızın 2022-2023 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak. Sarı-kırmızılılar, tarihindeki 23. şampiyonluk sevincini yaşayacak.

SÜPER LİG'DE 102. RANDEVU

MKE Ankaragücü ile Galatasaray, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 101 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 63 defa sahadan galip ayrılırken, 19 kez de sarı-lacivertliler rakibini mağlup etti. 19 maçta ise kazanan çıkmadı. Aslan'ın attığı 208 gole, başkent ekibi 88 golle karşılık verdi.

Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan müsabakayı Galatasaray 2-1'lik skorla kazandı.

SON 3 MAÇINI KAZANDI

Galatasaray, Süper Lig'de deplasmanda Beşiktaş'a mağlup olduktan sonra oynadığı 3 karşılaşmadan galip ayrıldı. Sarı-kırmızılılar bu süreçte Başakşehir, İstanbulspor ve Sivasspor'u yendi. Aslan bu 3 müsabakada 5 gol atarken, kalesini gole kapadı.

DEPLASMAN KARNESİ

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de deplasmanda 16 maç oynadı. Bu karşılaşmalarda sarı-kırmızılılar 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 35 puan topladı. Aslan geride kalan 16 mücadelede 35 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde de 11 gol gördü. Cimbom, dış sahada en son İstanbulspor ile oynadı ve 2-1 yendi.

LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon oynadığı 33 karşılaşmada kalesinde 26 gol gördü. Sarı-kırmızılılar, bu alanda en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor. Okan Buruk'un ekibi, 15 maçta da kalesini gole kapadı. Aslan ayrıca kaydettiği 73 golle de Fenerbahçe'nin ardından en çok gol atan ikinci takım olarak yer alıyor.

6 FUTBOLCU SINIRDA

Galatasaray'da Mauro Icardi, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Sergio Oliveira, Milot Rashica ve Fredrik Midtsjö sarı kart sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta Nef Stadyumu'nda oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşecek.

NİCOLO ZANİOLO CEZALI

Galatasaray'da Ankaragücü maçı öncesinde 1 futbolcu cezasından dolayı oynayamayacak. Sarı-kırmızılılarda, İstanbulspor ile oynanan müsabakada direkt kırmızı kart görerek 2 maç ceza alan İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo, Ankaragücü mücadelesiyle cezasını tamamlayacak. (İHA)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!