Mersin
26 April, 2024, Friday
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2439.9
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64943.7$

FUTBOLDAN RESSAMLIĞA

FUTBOLDAN RESSAMLIĞA
Mersin’in genç başarılı ressamlarından Hasan Basri İnan, futbol hayatından sanat hayatına geçiş hikâyesini okurlarımız için anlattı.

HABER/ UMUT ÇOR

Küçük yaşlardan bu yana resim ve futbolla ilgili hayallerinin olduğunu belirten Ressam Hasan Basri İnan, bu süreçte neler yaşadığını ve futboldan ressamlığa nasıl geçtiğini anlatırken, meslekte gelişim süreci içerisinde sabırlı olmanın önemini vurguladı.

1992 Malatya doğumlu olan Ressam Hasan Basri İnan, amatör kulüplerde geçirdiği 9 yıllık futbol hayatını bırakarak resim sanatına olan merakıyla bu alana yöneldiğini ve bu sanat dalında kendini geliştirdiğini belirtti. Gençlerbirliği, Mersin İdman Yurdu, Adana Demirspor ve Yol Spor gibi takımlarda futbol oynadığını belirten İnan, 7 yaşından itibaren gerçekleştirmeye başladığı resim serüvenini daha profesyonel boyuta taşıyarak, futbolu bırakıp resim sanatına yöneldiğini ifade etti. 2011 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne dereceyle girmeyi başaran İnan, 2015 yılında fakülte ikincisi olarak mezun olduğunu belirtirken, 2011 yılından bu yana sanatsal çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

İLKOKULDA BU İKİ MESLEĞİ SÖYLEMİŞTİM

Amatör kulüplerde toplam 9 yıl boyunca oynadığını ve ilkokul yıllarında futbol ve resimle ilgili düşüncelerinin olduğunu ifade eden Hasan Basri İnan, “İlkokuldaki öğretmenimiz bize ‘İleride hangi mesleği yapmak isterseniz?’ diye bir şey sormuştu. Ben o zaman iki şey söylemiştim. İlki ressam olmak, ikincisi futbolcu olmak, demiştim. İkisini de gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. Bunun dışında bu işler biraz da sabır işi hemen pes etmemek gerekir. Ben pes etmedim ve hayallerimi kendimce gerçekleştirdim” dedi.

KÜÇÜKLÜĞÜMDEN BERİ RESİM SANATINA MEYİLLİYDİM

Resim yapmaya küçük yaşlarda ilgi duyduğunu ve bu ilginin günden güne daha da artarak hayalini oluşturduğunu belirten Ressam Hasan Basri İnan, “9 yıl amatör kulüplerde oynadım. Tabii her meslek grubu gibi orada da çekişme ortamı vardı. Kendi takım arkadaşlarım bile antrenman maçlarına beni sakatlamaya yönelik hareketler yaparlardı. Neredeyse her ay ayak tırnaklarımdan birisi düşerdi. O derece sert bir müdahaleye maruz kalırdım. Bir gece dayımla konuşurken aklıma girdi. İleride sakatlanırsın, gel sen resim bölümü oku demişti. Zaten resim yapmaya küçük yaşlardan beri meyilliydim. Ertesi gün Güzel Sanatlar Fakültesi’ne hazırlık sınavları için kursa gittim ve böylelikle hayalimdeki ikinci ve bir ömür sürdüreceğim mesleği icra etmeye başladım.” ifadelerini kullandı. Ressam Hasan Basri İnan ayrıca, insanların istediği yaşamları elde edebilmeleri için hayallerine sınır koymamaları ve bu hayallerine doğru yol alırken, çıkabilecek her türlü sıkıntı karşısında sabırla beklemeleri gerektiğini, sonucunda mutlaka işin meyvesini alabileceklerini belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!