Mersin
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

Evlenecek çiftler tasarrufa gitti, nişan söz organizasyonları artık evde yapılıyor

Evlenecek çiftler tasarrufa gitti, nişan söz organizasyonları artık evde yapılıyor
2023 ve 2024 Şubat aylarının ilk iki haftasına ait taleplerin incelenmesi sonucunda 2024 yılı çiftlerin Sevgililer Günü’nü söz ve nişan organizasyonları ile değerlendirmek istedikleri yıl oldu.Geçen seneye kıyasla evde söz organizasyonu yüzde 480 artış ile bu senenin en çok büyüyen Sevgililer Günü hizmeti oldu.

Haber / Umut Çor

Türkiye’nin en büyük hizmet platformu Armut.com, 300 farklı hizmet arasından 2024 yılında Sevgililer Günü için çiftlerin tercih ettiği hizmetleri analiz etti. Çiftler bu sene Sevgililer Günü’nü değerlendirmek için söz ve nişan organizasyonlarına geçen seneye göre çok daha öncelik vermiş görünüyor. Özel günlerin kutlanmak istendiği mekanlar arasında ise ev ve tekne, başı çekiyor. Tekne kiralama hizmeti geçen senenin Sevgililer Günü dönemine göre yüzde 65 artış ile popülerliğini artırmış durumda. Sosyal medya video çekimi yüzde 291 artış ile Sevgililer Günü’nde en çok tercih edilen hizmetlerin başında geliyor.

EVLİLİĞE İLK ADIM İÇİN14 ŞUBAT’I TERCİH ETTİLER

2024 yılında çiftler Sevgililer Günü’nde birbirlerine sevgi sözü vererek günü daha anlamlı kılmayı tercih ediyorlar. Söz organizasyonu ile ilk resmi adımı atmak isteyen çiftler 14 Şubat'ta evde söz organizasyonunu tercih ediyor. 2024 yılında evde söz organizasyonu yüzde 480 artış ile ilk sırada yer alıyor.

Sevgililerin evlilik yolunda attıkları bir diğer resmi adım olan nişan organizasyonu ise yüzde 91 artış ile Sevgililer Günü’nde tercih edilen ikinci anlamlı organizasyon oluyor. Günün anlam ve önemine uygun bir diğer organizasyon olan Evlilik Teklifi Organizasyonu ise geçen senenin Sevgililer Günü dönemine göre yüzde 41 artışta. Tüm organizasyonlarda mekan olarak ev dışında alternatif arayan çiftler ise tekneyi tercih ediyorlar. Tekne kiralama geçen senenin sevgililer günü dönemine göre yüzde 65 artış gösteriyor.

Ayrıca kutlama ve törenlere özel bir lezzet katmak isteyenlerin kişiye özel pasta siparişlerini tercih ettiği görülüyor. Sevgililer Günü hediyesi veya söz-nişan için Armut.com üzerinden özel siparişle hazırlanan pastalara da talep bu dönemde yükseliş gösteriyor. Resimli pasta hizmetine ait talepler bir önceki seneye göre yüzde 60 artış göstererek 2024 yılında Sevgililer Günü döneminde en çok öne çıkan hizmetlerin başında geliyor.

Sevgililer Günü’nde, aşklarını ölümsüzleştirmek için sosyal medya paylaşımlarında mükemmelliği arayanlar Armut.com’da bu amaca yönelik hizmetlere daha fazla yöneliyor. Standart videoların ötesine geçerek, sosyal medyada anılarını biriktirmek isteyen çiftler özellikle sosyal medya video çekimini tercih ediyor.Yüzde 291 artış ile sosyal medya video çekimi en çok tercih edilen hizmetler arasında yer alıyor. İkinci sırada ise yüzde 275 artış ile sosyal medya fotoğraf çekimi talebi yer alıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!