Mersin
02 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2413.3
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57654.21$

1 gün izin alıp 4 gün tatil yapabileceğiniz 23 Nisan için tatil önerileri

1 gün izin alıp 4 gün tatil yapabileceğiniz 23 Nisan için tatil önerileri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde 22 Nisan Pazartesi günü 1 gün izin alarak 4 günlük bir tatil yapmanız mümkünken enuygun, bu tatilde gidilebilecek destinasyonları belirledi. İşte o öneriler;

Amasra

Karadeniz’de mavi ve yeşilin birleştiği yerlerden Amasra. 23 Nisan seyahatiniz için beldeyi tercih ederseniz Gürcüoluk Mağarası, Göldere Şelalesi, Ağlayan Ağaç gibi doğa harikalarının yanısıra antik dönemlerden kalma Direkli Kaya, Kuş Kayası yol anıtı gibi kalıntılar sizi etkisi altına alacak. Amasra Kalesi ve Amasra Feneri’ni görmeden dönmemeniz gereken Amasra tatili sonrasında kendinizi çok güzel yerler keşfetmiş bulacaksınız.

İğneada

Kırklareli’nin 22 kilometrelik sahil beldesi: İğneada. İstanbul’dan kolayca ulaşabileceğiniz İğneada’da nadir rastlanan bir doğal oluşum olan longoz ormanlarını keşfedebilirsiniz. Pek çok kamp alanının bulunduğu İğneada’da Fransız Feneri, Dupnisa Mağarası görülmesi gereken yerlerden. Farklı bir aktivite arıyorsanız Mert Gölü’nde kano kullanmayı da deneyebilirsiniz.

Sapanca

Her mevsim güzellikler sunan, ancak bahar aylarında bir başka güzel olan Sapanca’da güne kuş cıvıltılarıyla başlayabilirsiniz. 5 yıldızlı otellerden, bungalov ve kamp alanlarına kadar pek çok farklı tatil alanı bulunan bu yeşil rotada Sapanca Gölü ve çevresi mutlaka gezmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Maşukiye, Kartepe, Kırkpınar, Rüstempaşa Camii ve Rahime Sultan Camii beldedeyken keşfetmeniz gereken diğer yerler.

Ayvalık

Plajları, tarihi, kültürü, mimarisi ve eski sokakları, orijinalliğini koruyan çarşısı ve tüm bunların üzerinde yükseldiği coğrafyası ile büyüleyici bir rota olan Ayvalık’ta tüm tatil severler aradıkları tatil keyfine ulaşabiliyor. Cunda Adası, Ayvalık ve Edremit körfezi manzaralarını doyasıya izleyebileyeceğiniz doğanın en güzel coğrafyalarından birinde bulunmanın hazzını yaşatan bu tatilde, pek çok farklı konaklama seçeneğinden size uygun olanı tercih edebilirsiniz. Seyahatiniz esnasında Şeytan Sofrası, Aşıklar Tepesi, Kozak Yaylası, Sütüven Şelalesi’nde unutulmaz kareler çekerken Taksiharyis Anıt Müzesi ve Ayvalık Tarihi Evleri gezilerinizde tarihe yolculuk yapabilirsiniz.

Olimpos

Bungalov turizmini ülkemizde başlatan yerleşimlerden Olimpos da doğa ile tarihin iç içe geçtiği ender rotalardan. Beydağları-Olympos Milli Parkı içinde yer alan dünyaca ünlü Olimpos’ta bir yandan antik kent kalıntılarını gezerken ateşi hiç sönmeyen Yanartaş’ı keşfedebilirsiniz.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!